Українці "біжать" до Німеччини з інших країн ЄС: названо причину

Українські біженці у Німеччині

За даними Світового конгресу українців, у березні 2024 року в Німеччині зареєстровано 1 270 150 біженців з України, що стало другим найбільшим показником серед європейських країн ЄС. Загалом кількість українських біженців в ЄС становить близько 4,3 млн осіб, з яких 29,5% знайшли притулок у Німеччині.

Недавно в Німеччину все частіше переселяються біженці з інших країн ЄС, зокрема з Польщі та Франції, які отримують допомогу та зареєстровані у системі соціальної підтримки. Проте кількість українських біженців, які безпосередньо прибувають з України, залишається незначною.

Голова Об'єднання Українських Організацій у Німеччині Ростислав Сукенник пояснює, що біженці обирають Німеччину через її привабливу систему соціального захисту. Вони активно залучаються до різних видів діяльності, включаючи працевлаштування, навчання та волонтерську роботу. Більшість біженців, що прибувають до Німеччини, мають вік до 35 років.

Також варто відзначити, що існують випадки, коли українські біженці повертаються до України, а потім знову здійснюють переїзд до Німеччини. Ці переїзди називають "сезонними" і вважають "цілком нормальним явищем" для німців.

Раніше було повідомлено, які федеральні землі Німеччини приймають українських біженців та які умови пропонуються їм.