Українці приголомшили результатом у чоловічій естафеті Кубка світу з біатлону

10 грудня в австрійському Хохфільцені відбулася чоловіча естафета Кубка світу з біатлону, в якій Україна зайняла п'яту позицію у загальному заліку.

Переможцем цієї естафети стала збірна Норвегії, яка здобула дев'яту поспіль перемогу в рамках Кубка світу з біатлону. У гонці самою успішною виявилася команда України, в складі якої були Артем Тищенко, Дмитро Підручний, Артем Прима та Антон Дудченко.

Українські спортсмени продемонстрували високу результативність на етапах естафети. Першим на старт вийшов Артем Тищенко, який успішно пройшов перший етап без промахів і передав естафету з невеликим відставанням від лідера. Далі Дмитро Підручний продовжив біг і передав естафету на четвертому місці. Наступний етап був закріплений за Артемом Примою, який фінішував на п'ятій позиції. Антон Дудченко вирушив на останній етап і також показав вражаючий результат, відстрілявшись без хиб і фінішувавши п'ятим.

Зі своєї сторони, жіноча збірна України не досягла успіху у гонці на Кубку світу в Естерсунді. Жодна з спортсменок не потрапила до топ-40 і не заробила очок у загальному заліку. Лише Анастасія Меркушина та Христина Дмитренко впевнено увійшли до топ-60 і забезпечили собі місце в недільній гонці переслідування.

Таким чином, Україна продовжує свій виступ на Кубку світу з біатлону, де вже показала гідні результати як у чоловічій, так і в жіночій естафетах.