Українці відбили атаки на багатьох напрямках: карти бойових дій

Українські війська здійснили успішні оборонні операції біля Степового, Авдіївки, Кераміка, Тоненького, Опитного та Першомайського, відбивши атаки російських окупантів. Росіяни продовжували перекидати свої сили на лінію фронту у Авдіївці, де сконцентрувалися елементи до восьми бригад. Однак, їх операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна не принесли жодних підтверджених успіхів.

28 жовтня російські ЗМІ повідомляли про просування окупантів у районі Макіївки та атаки поблизу Сіньківки та Кислівки. Та ж сама дата свідчила про продовження українськими військами наступальних операцій на південь від Бахмуту, але без отримання заявлених чи підтверджених успіхів. З початку бойових дій російські війська займали нові позиції в районі Степового та атакували в районі Сєверного та на південних підступах до Авдіївки. Атакували також в напрямку Авдіївського коксохімічного заводу на північ від Степового та уздовж залізниці на південь-захід від терикона.

Західні та українські джерела розповідали про значні втрати росіян у районі Авдіївки, зазначаючи, що це одні з найбільших втрат російських військ з початку конфлікту. Також були заявлені просування окупантів в лісовому масиві поблизу Новомихайлівки та атаки на позиції української армії біля Мар'їнки та Красногорівки.

28 жовтня російські війська розпочали обмежені наземні атаки у західній частині Донецької області, але також не змогли просунутися вперед. Збройні Сили України не здійснили жодних заявлених або підтверджених атак у районі кордону Донецької та Запорізької областей. Російські ЗМІ повідомляли про контратаки окупантів поблизу Старомайорська та Новодонецького. Однак, інформація про просування російських сил на північний схід від Приютного та українську атаку на Нестерянку, Копані, Рівне, Новопрокопівку та Вербове залишилися без підтвердження. Міністерство оборони Росії повідомило, що російські війська відбили атаки біля Роботиного.