Українці забракували перейменування вулиці на честь Ніни Матвієнко

Нещодавно житель Києва, Данило Василинюк, вирішив змінити назву вулиці Лєскова на честь покійної Ніни Матвієнко. Для цього він створив петицію.

Ідею підтримала Тоня Матвієнко, донька відомої артистки. Вона опублікувала петицію на своїй сторінці в Facebook і закликала всіх проголосувати за неї.

Однак громада розділилася на два табори. Одні підтримали ініціативу, а інші висловили свою обуреність.

У коментарях звучали різноманітні заяви. Серед підтримувачів були такі: "Згоден, але важливо, щоб ця вулиця була в самому центрі Києва або будь-якого іншого міста України", "Не уявляю скільки коштів треба буде витратити на перейменування вулиць. Ніхто не думає про це? І хто буде фінансувати цю ідею?", "Підтримую! Ніна Матвієнко - наша гордість і легенда. Вона заслуговує на це", "У наш час, коли наші хлопці гинуть за Україну, вулиці потрібно називати іменами справжніх героїв, а не артисток. Це не момент, коли талант важливіший за патріотичну позицію. Не зараз, а може колись у майбутньому. А зараз наше місто занурене у політичну війну, і вулиці треба називати відповідно до цієї ситуації", "Я не хочу, щоб вулиця Матвієнко з'явилася у моєму місті. Я проти. Ця жінка не заслуговує нашої шанти та поваги", - таке реагування було виражено в коментарях.

Ніна Матвієнко померла 8 жовтня. Вона тяжко хворіла і перебувала у лікарні. За своєю волею вона не дозволяла відвідувати себе, не хотіла, щоб її бачили в такому стані.