Українці зможуть вступити до вузів, якщо не мають документів про освіту через війну: алгоритм

Українці зможуть вступити до вузів, якщо не мають документів про освіту через війну: алгоритм

Міністерство освіти та науки України визначило алгоритм дій для випускників шкіл, які не мають документів про повну середню освіту через військові дії.

Згідно з алгоритмом, абітурієнти з тимчасово мають подати заяву на вступ до обраного навчального закладу через освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна".

Після цього виш направить випускника до школи, де з 1 червня по 30 вересня можна буде пройти річне оцінювання.

Перевірка знань проводитиметься з двох предметів - української мови та історії України.

Для тих, хто не може особисто бути присутнім у школі, передбачена можливість онлайн-оцінювання з індивідуальною співбесідою та відеофіксацією.

Після успішного проходження річного оцінювання абітурієнт повинен надати до освітнього центру пакет документів, включаючи заяву, результати ЗНО (за наявності), довідку про реєстрацію як внутрішньо переміщеної особи, посвідчення особи, фотографії та довідку про оцінювання.

Заяви на вступ приймаються з 19 по 31 липня на навчання за рахунок держбюджету та з 19 липня по 23 вересня - на контрактну форму навчання з можливістю переведення на бюджетні місця.

Щоб підтвердити свій вибір навчального закладу після отримання рекомендації до зарахування, абітурієнт повинен особисто з'явитися до вишу, використати кваліфікований електронний підпис або надіслати скан-копії документів електронною поштою.

Додамо, що раніше Міносвіти видало рекомендації щодо початку навчального року в умовах проблем в енергосистемі України.

Читайте також: