Українець у Польщі потрощив битою 11 автомобілів

У польському Гданську 40-річний громадянин України у стані алкогольного сп'яніння пошкодив біткою 11 автомобілів, завдавши збитки у розмірі майже 140 тисяч злотих (близько 1,3 мільйона гривень). Про це повідомила місцева поліція 3 січня.

Згідно з повідомленням свідків, рано-вранці 1 січня у Гданську чоловік почав вандализм, розбиваючи припарковані автомобілі на одній з автостоянок району Осова.

Прибувши на місце події, поліцейські помітили чоловіка, який знаходився у пасажирському сидінні одного з пошкоджених автомобілів. Його зовнішній вигляд відповідав опису хулігана, який розбивав машини, тому затримали зловмисника. Після проведення тесту стало відомо, що в його організмі було два проміле алкоголю.

Серед 11 автомобілів, пошкоджених біткою, були Toyota та Opel. У машин було розбите скло, пошкоджені дзеркала та задні фари.

Реакція Польщі на обстріл України

Раніше глава МЗС Польщі Радослав Сікорський висловив думку, що відповідь світу на масштабний ракетний обстріл України 2 січня повинна бути посилення санкцій проти Росії та надання Україні ракет дальньої дії.