Україні нададуть зброю для ударів по Криму — Шаппс

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс повідомив, що Велика Британія, Франція та Італія передадуть Україні більше ракет Storm Shadow для ударів по військових об'єктах ЗС РФ в окупованому Криму. Він назвав Storm Shadow видатною зброєю.

За його словами: "Велика Британія, Франція та Італія готують цю зброю для застосування, особливо в Криму. Ця зброя має дуже велике значення".

Міністр також розповів, що ракети Storm Shadow, а також інші крилаті ракети Taurus і Scalp є дуже ефективними. Крім того, він вважає, що Німеччина повинна передати деяку кількість таких ракет Україні.

Грант Шаппс підкреслив, що Російська Федерація отримала чіткий сигнал про незламність Заходу. США надали Україні фінансову допомогу в розмірі 60 мільярдів доларів, а Велика Британія зобов'язалась фінансувати Україну на 3 мільярди фунтів стерлінгів щороку до 2030 року.

Я думаю, Трамп це розуміє. Якщо такий деспотичний лідер, як Путін, зможе завоювати Україну, змусивши нас втомитися і піти, тоді інші автократичні лідери в усьому світі дійдуть своїх власних висновків щодо рішучості Заходу".

Джерело: Фокус