Українські біженці у Німеччині: посол побачив нові тенденції міграції

Зараз у Німеччині не зафіксовано значного потоку біженців з України. Маленька кількість людей все ще прибуває до країни, переважно з Польщі. Про це повідомив Мартін Єґер, посол Німеччини в Україні, в інтерв'ю "Укрінформу".

За його словами, щомісяця в Німеччину прибуває приблизно 800 осіб. "Наразі в Німеччині проживає понад мільйон українців. Ми дуже їх тепло прийняли. Їм тут подобається, і ми підтримуємо їх у міру наших можливостей", - зазначив посол.

Єґер зауважив, що ці українці є важливим ресурсом для майбутнього, оскільки вони будуть мостиною між Німеччиною і Україною. "Візьміть, наприклад, той факт, що 200 тисяч українських дітей ходять до школи в Німеччині, вивчають німецьку мову і добре знайомляться з нашою країною. Це сприяє нашій майбутній співпраці не тільки в економіці, а й у культурі", - розповів посол.

Єґер також зазначив, що українські біженці отримують такі ж соціальні виплати, як і місцеве населення, яке цього потребує, і це належно виправдано.

Німецький посол в Україні зауважив, що українці можуть розраховувати на подальшу підтримку в Німеччині. Він також розповів про зайнятість українців. Згідно з його даними, майже 20% працездатного населення вже є працевлаштованими. Ще 60% українців беруть участь у мовних та інтеграційних курсах.

"Минулого року наш уряд витратив 2 мільярди євро на виплати для українців у Німеччині. У цьому році ми плануємо витратити 2,75 мільярди євро. Ми сприймаємо це як частину нашої великої підтримки України в боротьбі за свободу", - підсумував посол.

Зазначимо, що Німеччина продовжила тимчасовий захист біженців з України. Дозвіл на проживання автоматично діятиме до 4 березня 2025 року. Подальше продовження статусу проживання для українських біженців не потрібно, і їм не потрібно буде зустрічатися з імміграційними органами. Підставою для цього є рішення країн Європейського Союзу наприкінці вересня 2023 року.