Українські боксери покращили позиції у світовому рейтингу

Міжнародна федерація боксу (IBF) опублікувала оновлені рейтинги найкращих боксерів у різних вагових категоріях за березень. За інформацією Суспільного, українські спортсмени найчастіше представлені у топ-10 легкої ваги (до 61,2 кг).

На друге місце в рейтингу претендентів піднявся Денис Берінчик, який у травні змагатиметься за титул чемпіона світу. Українець зустрінеться з мексиканцем Емануелем Наваррете за титул WBO.

Василь Ломаченко продовжує займати третю позицію в рейтингу IBF. Майбутній 12-тра буде поєдинок українця з австралійцем Джорджем Камбососом, який знаходиться на другому місці.

Олександр Гвоздик зберігає шосте місце в категорії напівважка вага перед чемпіонським боєм проти Девіда Бенавідеса.

Український боксер Петро Іванов з показником 18-0-2, 13 нокаутів, залишається на дев'ятому місці в рейтингу другої середньої ваги.

Карен Чухаджян зберігає сьому позицію середньої ваги після двох перемог у двох турнірах 2023 року.

Арнольд Хегай залишається на третьому місці у рейтингу напівлегкої ваги. У 2024 році він почав з перемоги нокаутом над іспанцем Хоном Мартінесом.

Пояс чемпіона IBF у легкій вазі зараз є вакантним, і саме за нього змагатимуться Ломаченко та Камбосос. Останнім власником поясу був американець Девін Гейні, який відмовився від титулу для переходу до іншої вагової категорії.

Нагадаємо про наближаючийся поєдинок між Усиком та Ф'юрі. На пресконференції перед боєм британський боксер заявив, що Усику немає шансів перемогти через розмірну різницю та «елітний» статус Ф'юрі у розділі.