Український снайпер, який побив світовий рекорд, потрапив на обкладинку The Wall Street Journal

Український снайпер Вʼячеслав Ковальський став героєм статті американської газети The Wall Street Journal. За його словами, він знищив ворога на відстані майже у 4 км. Згідно з опублікованим інтерв'ю, Ковальському вдалося зробити неймовірний постріл, порівнянний лише зі світовим рекордом, встановленим канадським снайпером.

Зараз Вʼячеслав Ковальський працює снайпером у підрозділі контррозвідки Служби безпеки України. У той фатальний день, разом зі своїм напарником, він встановив позицію на березі Дніпра, спостерігаючи за групами російських військових. Після декількох годин чекання, на відстані близько 3800 м, вони помітили групу солдат і, зокрема, офіцера, який їх інструктував. Ковальський вирішив зробити постріл і влучив в область грудей або живота росіянина, переконаний, що той загинув.

У статті зазначено, що цей постріл побив попередній світовий рекорд у 3500 м, встановлений у 2017 році. Ковальський висловив впевненість, що цей постріл поширить репутацію українських снайперів і надихне страх у ворогів. Він також зазначив, що гвинтівка, яку використовував, розроблена в Україні і має ефективну дальність снайперського пострілу 2500 м.

Попередній репортаж The New York Times також звернув увагу на снайперську роботу в Україні. Журналісти провели дослідження та інтерв'ювали снайперів та їх тренерів, намагаючись розкрити таємниці цієї складної і небезпечної професії.