«Укренерго» збільшило обмеження світла на вечір 24 червня

«Укренерго» збільшило обмеження світла на вечір 24 червня

На 24 червня заходи обмеження споживання електроенергії будуть діяти протягом всієї доби, з більшим обсягом обмежень з 19:00. Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

Причиною таких заходів є складна ситуація в енергосистемі, викликана масованими атаками на енергооб'єкти з боку Росії.

Інформацію про графіки відключень в кожній області можна дізнатися на офіційних сайтах обленерго та на їхніх майданчиках у соціальних мережах, повідомили в прес-службі "Укренерго".

У неділю, 23 червня, обсяг обмежень було збільшено з 11:00. Причиною цього була обмежена можливість використання гідроресурсів для виробництва електроенергії.

Головною причиною застосування заходів обмеження є пошкодження українських електростанцій внаслідок рокетних ударів. Ці удари призвели до значних пошкоджень, через що електростанції не можуть виробляти достатньо електроенергії. Для забезпечення енергосистеми використовуються імпорт та аварійна допомога з країн Європи, проте цих заходів недостатньо для підтримки балансу. Тому Диспетчерський центр "Укренерго" змушений застосовувати заходи обмеження не лише для промислових, а й для побутових споживачів.

Імпорт

З Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови за добу імпортується 26 710 МВт*год електроенергії з максимальною потужністю в окремі години до 1 561 МВт.

Експорт

Експорту не відбувається і не передбачається.

Раніше були оголошені графіки відключення світла на 24 червня.

Читайте також: