Умєров: росіяни хочуть прорватися під Бахмутом

Російські війська намагаються прорвати оборону ЗСУ західніше Бахмута

Російські війська намагаються пройти західніше Бахмута, але українські військові успішно зупиняють їхні плани. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

«Ситуація напружена. Ворог намагається просунутися вглиб позицій Сил оборони, зосередившись для прориву західніше Бахмута. Попри чисельну перевагу противника ми ефективно зриваємо ці плани завдяки відвазі, підготовці та професійності захисників, які вдало використовують сучасні технологічні системи в противагу ворогу, який намагається отримати перевагу живою силою», - розповів міністр.

Відвід бойових підрозділів та нагородження військовослужбовців

Міністр Умєров також зазначив, що він відвідав бойові підрозділи на Східному напрямку, які відстоюють свої позиції проти агресора, та нагородив військовослужбовців, які відзначилися у важких боях.

Російське керівництво наказало захопити Часів Яр

Вище військове керівництво РФ наказало своїм військам захопити Часів Яр у Донецькій області до 9 травня. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Загострення обстановки на східному фронті

Головнокомандувач також повідомив про значне загострення обстановки на східному фронті в Україні, що зумовлено істотним активізацією противника після так званих «президентських виборів у РФ».