Уночі окупанти атакували дронами: скільки ворожих цілей знищено

Окупанти в Україні атакували ударними дронами

У ніч на неділю, 31 грудня, окупанти знову атакували Україну за допомогою ударних дронів. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог використав БпЛА типу Shahed-136/131. Наша протиповітряна оборона знищила 21 ударний дрон.

Всього ворог здійснив дев'ять ракетних та 55 авіаційних ударів, а також 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та в населених пунктах. Російські окупанти атакували Україну, використавши керовані ракети Х-59 по містам Дніпро та Одеса, ракету "Іскандер" по Запоріжжю та зенітні керовані ракети С-300 по цивільним об'єктам центральної частини міста Харкова. Протиповітряною обороною була знищена керована ракета Х-59. Внаслідок терористичних атак загинули та були поранені серед цивільного населення. Пошкодження були завдані приватним житловим та багатоквартирним будинкам, готелю, лікарням, а також іншій цивільній та промисловій інфраструктурі.

Авіаційні удари

  • Архипівка Чернігівської області
  • Товстодубове Сумської області
  • Синьківка, Піщане Харківської області
  • Новоселівське, Стельмахівка, Надія, Білогорівки Луганської області
  • Авдіївка, Новомихайлівка, Старомайорське Донецької області
  • Тягинка та Херсон Херсонської області

Також під артилерійським вогнем опинилися близько 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Атака на Харків

Нагадаємо, вночі на 31 грудня російські війська атакували Харків безпілотниками, в результаті чого були пошкоджені будівлі у центрі міста. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов. Він зазначив, що пошкодження були завдані не військовим об'єктам, а кафе, житловим будинкам та офісам.