Уночі Україна прийняла електроенергію з Польщі

23 грудня українська енергетична система не має дефіциту електроенергії, за винятком шахти на Донеччині, яка була без напруги через обстріли. Про це повідомили в Міністерстві енергетики.

Генерація та споживання

Встановлений баланс у генерації та споживанні електроенергії. Потреби споживачів задовольняються за рахунок внутрішньої генерації та імпорту з комерційних джерел.

Унаслідок аварійного ремонту, один з блоків ТЕС тимчасово відключено.

Також, за запитом Польщі, яка мала зайву електроенергію, Україна надала допомогу, імпортуючи 1500 МВт*год електроенергії з 3-ї до 8-ї години ранку. Розроблені графіки відключень електроенергії не використовуються.

Наслідки обстрілів

Внаслідок бойових дій, лінія ПЛ 35 кВ в Донецькій області була відключена через технічні проблеми. Завдяки резервним джерелам, всі споживачі були підключені.

Шахта на Донецькій області була без напруги через бойові дії.

Стан мереж

Основна лінія ПЛ-330 НЕК "Укренерго" в Дніпропетровській області вимикалася через технічні причини. На даний момент лінія працює.

Імпорт/експорт

Ввезення електроенергії становить 17 627 МВт*год на поточний день. Експорт не передбачений.

Згідно зі заявою Міненерго, в Україні можуть бути відключення електроенергії тільки в наслідок природних катастроф. Тривалі періоди знеструмлення не передбачаються під час сильних морозів. Однак, це не відноситься до можливості впливу військових дій.