УПЦ МП і далі діє у змові з РПЦ. Митрополит Євстратій навів докази    

Синод УПЦ МП відмовився коментувати рішення про утворення єпархії на окупованій території

На засіданні Синоду УПЦ МП, яке було проведено на день раніше, не було зроблено жодних заяв або рішень щодо утворення Херсонської єпархії УПЦ МП на окупованій території. Митрополит УПЦ МП Антоній Паканіч не прокоментував це рішення і не повідомив про нього нічого. Таким чином, підлеглі ієрархи УПЦ МП продовжують підтримувати тісний зв'язок з Москвою. Про це заявив митрополит ПЦУ Євстратій (Зоря).

Митрополит Євстратій вважає, що такий хід був зроблений з мотивом уникнення реакції на це рішення з Москви. Він також додав, що це свідчить про подальший зв'язок між підлеглими ієрархами УПЦ МП та їхнім московським керівництвом.

Нагадаємо, що раніше РПЦ прийняв рішення про створення Херсонської єпархії УПЦ МП на окупованій території. Київський суд також визнав приналежність УПЦ МП до РПЦ.

Подібний зв'язок між УПЦ МП та Москвою

Митрополит Євстратій Зоря відзначив, що подібний зв'язок між УПЦ МП та Москвою вже не вперше. Він зазначив, що підлеглі ієрархи УПЦ МП не можуть осуджувати своє начальство в Москві і свого патріарха Гундяєва.

Ці події підтверджують те, що УПЦ МП продовжує підтримувати тісний зв'язок з Москвою та виконувати її вказівки, навіть коли це суперечить інтересам України.

Заборона Московської церкви і пропозиція СБУ

На фоні цих подій, СБУ пропонує депутатам надійне рішення заборонити діяльність Московської церкви в Україні.