Успішне працевлаштування українських біженців: Німеччина шокувала підрахунками

Успішне працевлаштування українських біженців: Німеччина шокувала підрахунками

За дослідженням Інституту дослідження ринку праці та професій (IAB), середній рівень зайнятості українських біженців у Німеччині буде складати 55% через 10 років інтеграції. Проблеми працевлаштування виникають через велику кількість матерів-одиначок та поганий стан здоров'я.

Кількість українців, які перебувають в Німеччині, зросла внаслідок російсько-українського конфлікту. Однак, на прогнозування майбутнього ринку праці це має позитивний вплив.

Є плани інтеграції українських біженців на ринок праці, але це займе час. Згідно з дослідженнями, рівень зайнятості досягне 45% через 5 років і 55% через 10 років. Однак, існує велика відмінність між українськими біженцями та іншими - перевага жінок та дітей серед них, вищий середній вік та гірше здоров'я.

Прогрес в зайнятості позитивно вплине висока освіта, професійна підготовка і мовні навички українських біженців, а також сприятливі умови на ринку праці.

Дослідники також вважають, що працевлаштуванню українців у Німеччині заважає економічне сповільнення, але прогнозують покращення ситуації зі зростанням демографії.

Українських біженців у Німеччині виселять з квартир у зв'язку з необхідністю передати їх іншим шукачам притулку з інших країн.

Читайте також: