В "Дії" запустят растаможку авто, онлайн-браки и кабинет пациента

Віце-прем'єр-міністр Михайло Федоров анонсував нові послуги, які з'являться у "Дії".

За інформацією "Хвилі" та публікації на сайті Кабінету міністрів України.

Растаможка авто в Дії

Процес стане прозорим та швидким, і не буде залежати від рішень митників чи людського фактору. Вартість буде розраховуватися на основі усталених характеристик та не буде залежати від митника.

Онлайн-брак в Дії

Українці зможуть одружуватись онлайн і виходити з дому необов'язково, стати сім'єю можна буде навіть перебуваючи у різних містах.

Сервіси для ветеранів у Дії

Учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, члени сімей загиблих Захисників зможуть одержати онлайн-статус учасника та отримати інші послуги.

Кабінет пацієнта та медичні пуші у Дії

Зареєструватися в електронній системі охорони здоров'я та обрати лікаря тепер можна буде через Дію. Повідомлення від ЄСОЗ також будуть надходити через додаток, замість СМС.

Більше документів у Дії

Українці зможуть мати в електронному форматі освітні атестати, дипломи та інші актові записи громадянського стану. Батькам відображатиметься і свідоцтво про народження, і свідоцтво їхньої дитини.

Підпис для юридичних осіб у Дії

Електронний підпис буде доступний для бізнесу, що допоможе прискорити процеси та забезпечити прозорість дій підприємців.

Дія для партнерів

Партнерам буде доступний новий сценарій інтеграції, що дозволяє авторизувати користувачів Дії і отримувати їхні персональні дані.