В Естонії арештували російську пропагандистку

Естонські правоохоронці розпочали кримінальну справу проти російської пропагандистки Світлани Бурцевої, яка працює в медіагрупі, знаходиться під санкціями Євросоюзу.

За даними видання Eesti Ekspress, Бурцева є громадянкою Естонії та працівницею інтернет-видання Baltnews.com - воно є частиною медіагрупи "Россия сегодня", яка перебуває під санкціями. Генеральним директором цієї групи є відомий пропагандист Дмитро Кісельов, якого також обличчям санкцій Євросоюзу, так само як і газета "Россия сегодня".

Бурцева знаходиться під домашнім арештом з початку березня через співпрацю з цими медіа. Поліція підозрює її в порушенні міжнародних санкцій. В квітні суд має прийняти рішення щодо продовження арешту або звільнення.

На цьому тижні правоохоронці додали ще одну підозру Бурцевій згідно зі статтею "відносини проти Естонської Республіки" в пенітенціарному кодексі країни.

Раніше Бурцева працювала в інтернет-виданні Sputnik Eesti, яке було закрите у 2019 році через санкції.

У 2023 році вона вступила до партії Koos, одного з лідерів якої Айво Петерсон перебуває під судом звинувачуваним у державній зраді.

Джерело: NV