ЗСУ за добу відбили понад 85 атак росіян – Генштаб

794-та доба війни Росії проти України проходить на повну силу. За минулу добу відбулося 94 бойових зіткнення. Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив 27 квітня.

Ворожі атаки на Україну

Ворогові вдалося зробити 12 ракетних та 76 авіаційних ударів, а також здійснити 83 обстріли з реактивних систем залпового вогню по нашим позиціям та населених пунктах. Вночі російські окупанти влаштували ще один масовий удар, використовуючи різні типи крилатих ракет. Деталі цієї атаки уточнюються.

Авіаційні удари були нанесені населеним пунктам Волфине Сумської області та місту Суми; Дергачі, Висока Яруга, Липці, Огірцеве, Піщане, Глушківка та Водяне Харківської області; Серебрянське лісництво, Білогорівка на Луганщині; Терни, Парасковіївка, Часів Яр, Диліївка, Євгенівка, Лозуватське, Бердичі, Олександропіль, Костянтинівка, Калинове, Архангельське, Очеретине, Мемрик, Новобахмутівка, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Роботине Запорізької області; Томарине та Кринки Херсонської області.

Більше 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей були під артилерійським обстрілом.

Ситуація на напрямках бойових дій

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає свої війська біля кордону і намагається завадити переміщенню наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп'янському напрямку було відбито 10 атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку противник атакував наші позиції 14 разів в районах населених пунктів Дружелюбівка Харківської області; Греківка та Серебрянське лісництво Луганської області; Терни та Зарічне на Донеччині.

На Бахмутському напрямку було відбито 10 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської та Новий, Виїмка, Спірне, Іванівське і Кліщіївка Донецької областей.

На Авдіївському напрямку вдалося відбити 29 атак в районах населених пунктів Архангельське, Керамік, Очеретине, Семенівка, Уманське, Калинове.

На Новопавлівському напрямку війська зуміли стримати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Пречистівка та Урожайне. Ворог намагався прорвати нашу оборону 17 разів, але не зміг.

На Оріхівському напрямку окупанти тричі атакували позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку противник не здається в своїх спробах вибити нас з плацдармів на лівобережжі Дніпра. За минулу добу противник здійснив чотири атаки на позиції наших військ, але безуспішно.

Успішні удари ЗСУ проти ворожих позицій

За минулу добу авіація Сил оборони нанесла удари по 14 районах зосередження противника.

Ракетні війська завдали удари по двох районах зосередження противника, одній радіолокаційній станції, одному складу боєприпасів, трьом засобам протиповітряної оборони, одній станції РЕБ, одному складу матеріально-технічних засобів противника.