В ГУР прокоментували намальовані військовими РФ бомбардувальники Ту-95 на авіабазі в Енгельсі

У Головному управлінні розвідки Міноборони прокоментували намальовані російськими військовими стратегічні бомбардувальники Ту-95 на авіабазі в Енгельсі.

Таким абсолютно допотопним креативом Росія намагається імітувати, що вона посилює захист якихось своїх об'єктів. Таку думку в ефірі телемарафону висловив представник ГУР Андрій Юсов.

"Аналоговнєт" виходить на новий рівень, і разом з покришками, які мають зупиняти "бавовну", знищення тих самих літаків і стратегічної авіації, з'являються тепер намальовані літаки", - сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Юсов припустив, що мета росіян - можливо, навіть не обманути українців, а "списати чергові вкрадені бюджетні кошти", що призначались на ремонт техніки або придбання нової.

"Але якщо серйозно, то це і смішно, і сумно коментувати. Країна, яка нещодавно позиціювала себе лідером на ринку озброєнь, другою армією у світі, сьогодні намагається абсолютно допотопним креативом, який ні на що не впливає, імітувати, що вони посилюють захист якихось своїх об'єктів", - сказав Юсов.

Він додав, що для справжнього захисту росіянам слід прибрати свої війська з території України разом зі своїми засобами протиповітряної оборони та розташувати їх у РФ.

"Тоді, можливо, це допоможе", - резюмував представник ГУР.

Силуети стратегічних бомбардувальників Ту-95 поставили на російській авіабазі в Енгельсі.

Це зафіксували супутники компанії Planet Labs, пише The War Zone.

Сфотографували дві реалістичні двовимірні приманки. Їх могли вирізати з полотна чи тканини, або просто намалювати на землі.

Щоб фейкові Ту-95 мали більш реалістичний вигляд, на них намалювали шини. Ці приманки можуть використати для того, щоб обдурити супутники та операторів дронів.