В ISW проаналізували напади у Дагестані

В ISW проаналізували напади у Дагестані

Північнокавказьке відділення Ісламської держави Wilayat Kavkaz, ймовірно, здійснило комплексну та скоординовану атаку на церкву, синагоги та правоохоронні структури в Республіці Дагестан 23 червня, стверджує Інститут вивчення війни (ISW).

ISW повідомляє, що після нападу філія IS-K Al-Azaim Media опублікувала заяву, в якій хвалила "своїх братів з Кавказу" за їхній вчинок.

IS-K Al-Azaim: "Ми раді за наших братів з Кавказу, що продемонстрували свою силу у Республіці Дагестан".

При цьому Al-Azaim не прийнялася на себе відповідальність за саму атаку, проте зв'язок з Кавказом свідчить про причетність Вілаят Кавказ.

Аналітики ISW відзначають, що після нападу на "Крокус Сіті Холл" під Москвою у березні ІД-К активізувався на Північному Кавказі і з початку квітня зростають заклики до вербування.

За даними ISW, російська влада зосереджує свою увагу на Україні та НАТО, звинувачуючи їх у нападах.

На цей рахунок Інститут заявляє, що немає підстав для звинувачень України та НАТО в атаках.

ISW: "Звинувачення України та НАТО в атаках на Дагестан не мають підстав".

ISW вважає, що напружені стосунки Росії з мусульманською меншиною, особливо на Кавказі, будуть використовуватися Вілаят Кавказ та іншими екстремістськими групами для вербування.

Нагадаємо, що 23 червня у Махачкалі та Дербенті були здійснені низка нападів на поліцейських, синагогу та православну церкву, в результаті чого загинуло більше 15 співробітників поліції РФ.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: