В ОП назвали причину погромів у Росії

Антисемітські виступи у Дагестані мають свої підстави, які утворилися протягом багатьох років неправильної політики, спрямованої на штучну асиміляцію.

Погроми також спричинені терплячим ставленням до незаконної поведінки агресивних режимів, які порушують міжнародні норми. Про це написав у своєму Twitter радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

"На наших очах ми бачимо все гірші наслідки: поширення ненависті до різних етнічних груп з наступними спробами їх усунення, поступове руйнування світових інституцій, медійний поштовх відвертими жахами проти мирного населення та загострення війни з геноцидним елементом", - зазначив він.

Радник додав, що Росія все ще розглядає демократичний світ як слабкого і неспроможного протистояти агресії. Тому важливо приймати правильні рішення.

"Ми не можемо продовжувати компроміси з тим, що руйнує систему міжнародних відносин. Ми не можемо підтримувати публічного вбивцю. Ми не можемо залишити Росію в її поточному стані. Ми не можемо повторити 2008 і 2014 роки. Інакше хаосу буде ще більше", - пояснив Подоляк.

29 жовтня у місті Махачкала (Російська Федерація) учасники антисемітської акції проникли в аеропорт і намагалися потрапити на літак з Тель-Авіва, з метою знайти євреїв.

Подія в Махачкалі є частиною масового поширення культури ненависті до інших народів в Росії, яку пропагує державне телебачення й влада, - коментував президент України Володимир Зеленський.