В Україні буде створений спецдокумент військовозобов'язаних: деталі від Міноборони

МОУ планує створити електронний документ для військовозобов'язаних

Міністерство оборони України має намір створити електронний документ, який буде підтверджувати статус військовозобов'язаного. Це було заявлено заступницею міністра оборони з цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катериною Черногоренко. За її словами, у роботі також передбачається розробка реєстру військовослужбовців. Цю інформацію передає АрміяInform.

Пріоритетні завдання Міноборони

Подання онлайн-послуг для військових та верифікація реєстру військовозобов'язаних входять до списку пріоритетних завдань Міноборони, повідомила представниця відомства. Зустріч з представниками країн G7, яка відбулася сьогодні в Києві, була присвячена цим питанням.

Раніше повістки могли приходити людям декілька разів, їх отримували громадяни непридатні до служби чи навіть родичі загиблих

За словами Катерини Черногоренко, реєстрація з іншими державними реєстрами дозволила досягти якісного наповнення даних на рівні 88% та видалити дублі та неактуальну інформацію. Це мінімізує можливість виникнення неприємних ситуацій.

Розширення послуг та контроль

Заступниця голови Міноборони повідомила, що нова електронна система дозволить введення нових послуг на базі реєстру військовозобов'язаних, зокрема, бронювання, що має важливу антикорупційну складову. Крім того, розпочата робота над розробкою та створенням реєстру військовослужбовців. Це дозволить МОУ краще контролювати особовий склад та розвивати людський капітал.

На законодавчому рівні також планується закріпити зобов'язання для українців носити з собою військовий квиток.