В Україні готують посилення контролю над Telegram

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення разом із профільними відомствами пропрацьовує регулювання месенджера Telegram.

Цю мережу росіяни та заборонені в Україні медіа активно використовують для поширення наративів, повідомила голова Нацради Ольга Герасим'юк.

"Зараз вони вже не смішать нас своїм гугл перекладом з української мови. Вони навчилися спілкуватися гарною питомою лексикою. Їх дуже людям важко виділити серед насправді проукраїнських каналів. Це окрема тема, над якою ми б'ємося разом з Міністерством цифрової трансформації та іншими", цитує Герасим'юк "Укрінформ".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Заблоковані за проросійську діяльність медіа нині активно працюють на цій платформі, сказала Герасим'юк.

"Розцвіли буйним цвітом саме там, у Телеграмі. Телеграм це справді дуже непроста тема, над якою ми у Національній раді щодня працюємо. Зараз настільки поширилося це явище, чим далі, тим важче буде із ним працювати. А ворог із ним працює дуже успішно", заявила голова Нацради.

У квітні про потребу в регулюванні Telegram сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Він повідомив про анонімні телеграм-канали і величезну кількість російських активностей там.

Позаторік Рада національної безпеки і оборони публікувала список прокремлівських Telegram-каналів.

Також перелік 100 антиукраїнських каналів публікувало Головне управління розвідки і СБУ.