В Україні від воєнних ризиків застрахували перші інвестпроєкти

Міжнародне агентство з гарантування інвестицій Світового банку надало перші інвестиційні гарантії для приватних інвесторів в Україну.

Застрахований проєкт сприятиме підтримці економічного зростання України, створенню нових робочих місць та податкових надходжень до бюджетів різних рівнів, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Проєкт отримає сертифікацію "зеленого будівництва", що дозволить створити нову індустріальну та логістичну інфраструктуру, складські площі і сприятиме економічному розвитку регіону під час війни й відновленню країни після перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді сказали, що буде з економікою: базові цифри і відсотки

Серед укладених угод страхування на суму до $9,1 млн для проєкту M10 Industrial Park у Львові. Страхування покриває воєнні ризики впродовж 10 років

"Гарантії, надані MIGA, є позитивним сигналом для нових потенційних інвесторів, які розглядають можливості інвестування в Україну. Цей крок відкриває можливості розвитку бізнесу та створення ланцюгів виробництва в різних регіонах України", зазначила міністр економіки Юлія Свириденко.

Україна отримала $890 млн другого траншу від Міжнародного валютного фонду. Кошти надійшли після першого перегляду програми розширеного фінансування. Загалом фінансова допомога від МВФ вже склала $3,59 млрд.

Торік лідери Європейського Союзу погодили виплату Україні цього року 18 млрд макрофінансової допомоги.

Міжнародні резерви України у липні зросли на 6,9% до $41,72 млрд. Це новий історичний рекорд, повідомив Національний банк.