В Україні заснували орден для жінок

15 серпня 1997 року в Україні заснували орден княгині Ольги I, II, III ступенів.

Орденом нагороджують жінок за визначні заслуги у державній, громадській, науковій, освітянській, культурній, благодійницькій та інших сферах суспільної діяльності, та за виховання дітей у сім'ї, повідомляє "Експрес-онлайн".

"Княгині Київській Ользі належить вагома роль в історії середньовічної Європи Х cтоліття (престол вона посідала з 945-го по 962 рік). З її іменем пов'язані події, що неабияк вплинули на розвиток давньоруської державності. Ольга здійснила низку державних реформ, які упорядкували процес збору данини, зміцнили вплив центральної княжої влади на місцях, поширили адміністративну і судову систему Київського князівства на всі підвладні йому землі племінних князівств. У період правління Ольги Київська Русь не воювала із жодною сусідньою державою. Княгиня активно сприяла залученню давніх українців до християнської віри. Вона однією з перших правителів Давньоруської держави прийняла християнство", пояснили автори нагороди.

Орден ІІІ ступеня важить 35 г, ІІ і І ступеня 37 г. Маса одного аметиста 0,22 г.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Орденом нагородили народну артистку України Ніну Матвієнко, голову Союзу українок Атену-Святомиру Пашко, дворазову чемпіонку світу з гандболу Зінаїду Турчину, народну артистку України Марію Стеф'юк, дворазову чемпіонку і срібну призерку Олімпійських ігор у Сіднеї Яну Клочкову.

Експрезидент Віктор Янукович нагородив орденом княгині Ольги ІІІ ступеня матір на той час першого віце-прем'єра Сергія Арбузова та голову правління акціонерного товариства "Всеукраїнський банк розвитку" Валентину Арбузову. Таку ж відзнаку 2014 року від Януковича отримала дружина тодішнього генпрокурора Віктора Пшонки Ольга Пшонка.

Президент Петро Порошенко до Дня Конституції нагородив Андрія Авдєєнка званням "Заслужений працівник культури України". Про це повідомляє програма "Схеми".

Авдєєнко називає себе "адміралом", "академіком" та "істориком", хоча насправді не має таких звань. Відзнака заохочує "високі трудові досягнення та професійну майстерність".