"Вагнер" купив у Китаю супутник - ЗМІ

В минулому році ПВК "Вагнер" придбала два супутники від китайської компанії для здійснення розвідки та нагляду за Україною.

Угоду було підписано 15 листопада 2022 року, як повідомляє AFP.

Зображення отримані з супутників також використовувалися для підтримки діяльності "вагнерівців" в Африці та спроби перевороту в Росії.

Підписуйтеся на наш телеграм канал новин - INKORR

Згідно з угодою, компанія Beijing Yunze Technology Co Ltd продала компанії "Ніка-Фрут" два супутники спостереження з високою роздільною здатністю. Ці супутники належали китайській космічній компанії Chang Guang Satellite Technology. Власником "Ніка-Фрут" був лідер ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин.

Загальна вартість угоди становила $30 млн і вона включала супутники та додаткові послуги. Угода також передбачала можливість отримання зображень за запитом. Це дозволило найманцям отримати супутникові знімки України.

У січні Сполучені Штати Америки ввели санкції проти російської ПВК "Вагнер". Вашингтон також визнав ПВК міжнародною злочинною організацією.

Список санкцій включав саму ПВК "Вагнер", а також голову Федеральної служби виконання покарань РФ в Тулі Івана Прокопенка.