"Вагнерівці" не вплинуть на війну в Україні - ISW

Розгортання колишніх "вагнерівців" на фронті не буде мати жодних значних стратегічних чи навіть локальних наслідків.

Останнім часом з'являються повідомлення, що поряд із Росгвардією на фронті діють найманці "Вагнера". Держдума найближчим часом може дозволити Росгвардії створювати власні добровольчі формування. Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Нинішній командир ПВК "Вагнер" Антон Єлізаров з позивним "Лотос"уже веде переговори з Росгвардією про умови вступу вагнерівців до її добровольчих загонів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

З посиланням на російські інсайдерські джерела повідомляють, що частини контингенту "Вагнера" у Білорусі не хочуть підписувати контракти ні з Міноборони РФ, ні з Росгвардією. Вони хочуть приєднатися до ПВК самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенком. Нею має командувати "вагнерівець" з позивним "Брест".

"Поетапне розгортання колишніх бойовиків "Вагнера" на будь-яких ділянках лінії фронту навряд чи призведе до якихось значних стратегічних, чи навіть локальних наслідків на полі бою в Україні", - зазначили в ISW.

У червні "вагнерівці" захопили у Ростові військовий штаб, заявили про похід на Москву. Згодом увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Увечері 24 червня Пригожин заявив про зупинку руху на Москву після переговорів із Лукашенком.