"Вагнерівців" уже вербують до чеченських підрозділів

Росгвардія набирає колишніх бойовиків з компанії "Вагнер" для своїх чеченських спецназових підрозділів. Аналітики з Інституту вивчення війни в США вважають, що сили "Вагнера" розділені між чеченськими підрозділами Міноборони РФ та Росгвардії. Це зазначено у новому звіті ISW.

Тепер "Вагнерівці" розкидані по різних ділянках фронту і мало ймовірно, що вони знову стануть ефективною військовою організацією. Це пов'язано з браком сил, які компанія отримувала від централізованого управління", - повідомляється.

Аналітики не виключають, що колишні найманці можуть додатково зміцнити тактичні здібності підрозділів, до складу яких їм вдалося потрапити.

Залишки бойовиків "Вагнера", ймовірно, продовжують брати участь у бойових діях на Авдіївському напрямку під командуванням Міноборони Росії.

Росгвардія набирає колишніх в'язнів з приватної військової компанії "Вагнер" з метою залучення до своїх сил і посилення своєї ролі як внутрішнього органу безпеки, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Представник Головного управління розвідки Міноборони України, Андрій Юсов, заявив, що в Україні було більше 400 тисяч російських солдатів, що є достатньою чисельністю для проведення операцій на окремих ділянках фронту.