Венесуела почне війну проти Гайани?

Зараз немає жодного нападу, але є певні розмови, що це можливо. Нещодавно відбувся референдум в Венесуелі, де люди вирішували питання спірної території. Більшість підтримала претензії Венесуели. Однак, це рішення не зобов'язує президента Мадуро розпочинати війну.

Той факт, що ми бачимо зараз - це риторика і психологічний тиск з боку Мадуро, який намагається нагадати про скрепи і вплинути на США перед виборами. Але наразі немає жодного воєнного конфлікту на кордоні Венесуели і Гайани. Велика війна малоймовірна, зазначає президент Гайани.

Венесуела може собі дозволити маленьку війну звідки-небудь, але політично і економічно вона потрапляє у складну ситуацію. Ризики більші, ніж можливі вигоди. Тому, ймовірно, ніякого остаточного рішення про напад ще не прийнято. Також, варто зазначити, що територія Ессекібо давно є предметом конфлікту, що виник у XIX столітті.

Така ситуація часто спонукає до гучних заголовків та поговорок про світову змову. Але насправді, це проблема, яка існує дуже довго і перейшла у спадок від колоніальних імперій.

Ви також можете прочитати:

  • Референдум у Венесуелі відбувся. Чи буде війна і до чого тут Росія?
  • Венесуела - нова гаряча точка імені Путіна
  • На планеті ось-ось спалахне чергова війна, в яку США муситимуть втрутитись