Ветеран АТО та багатодітний батько. Згадаймо Олександра Ткаченка родом із Криму

Українці вшановують пам'ять Героя АТО Олександра Ткаченка

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам’ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Олександра Ткаченка.

Олександр Ткаченко брав участь в АТО у війні проти російських загарбників. Він був військовим із Севастополя і воював за Маріуполь на Донеччині. Крім того, він був інструктором полку "Азов" і очолював штурмовий підрозділ в Ірпені. Загинув 9 листопада 2023 року у Сумській області.

34-річний військовий із Севастополя Олександр Ткаченко брав участь в АТО.

Олександр народився у Севастополі і мав позивний Сєвас. У походах він завжди носив червоно-чорний прапор УПА і був самовідданим патріотом України. В 2011 році познайомився зі своєю майбутньою дружиною Валентиною під час походу в Кримські гори.

«Саша безмежно любив Україну. Був справжнім патріотом. Він добре знав історію Київської Русі, Криму, новітню історію України...»

У 2013 році Олександр приєднався до армії і служив у морській піхоті в Феодосії. Після окупації Криму переїхав до Миколаєва. У 2014 році брав участь у боях за Маріуполь на Донеччині.

Після закінчення контракту Олександр разом із сім'єю переїхав до Ірпеня. Він займався фермерством на Херсонщині та мріяв повернутися до рідного Севастополя.

«Після служби Саші важко було адаптуватися до мирного життя. Бувало йде містом, а десь поруч салют запускають, то він одразу пригинався...»

Під час вторгнення Росії в Україну Олександр пішов на захист громади Ірпеня. Він був командиром розвідувального взводу і відіграв важливу роль у боях на блокпостах «Жираф» та «Караван-Гала». Під час виконання бойового завдання загинув підірвавшись на міні в Сумській області.

Олександр Ткаченко був справжнім героєм. Він багато в чому допомагав іншим і був люблений та поважаний своїми побратимами, друзями та сім'єю. Ми вшановуємо пам'ять Героя АТО та всіх, хто пожертвував своїм життям за незалежність та свободу України.