Виграти війну за три роки. Естонія підготувала план військової стратегії

Естонія підготувала військову стратегію для країн Заходу з метою допомогти Україні перемогти у війні протягом трьох років.

Головною умовою є консолідація усіх країн, пише ERR.

"Документ призначений для всіх країн учасниць робочої групи "Рамштайн" і це своєрідний заклик, який наочно демонструє, що за умови консолідації зусиль західних країн внесок у перемогу України потрібен зовсім невеликий. Головна теза - Захід не повинен боятися допомагати Києву у війні", - сказано в повідомленні.

Експерти вважають, що наявні нині протиріччя як у ЄС, так і у США будуть вирішені. А допомога в потрібних обсягах почне надходити Україні вже найближчим часом.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Обсяг економіки Заходу більший за економіку Росії в десятки разів. Тут різниця величезна. ВВП усіх країн "Рамштайну" становить 47 трильйонів євро, з яких на допомогу Україні спрямували лише 0,2%. Водночас ВВП РФ оцінюється у два трильйони євро. Проблема в тому, що Росія вже встала на шлях військової економіки, тобто у них вже половина економіки працює безпосередньо на це, а на Заході ще не прокинулися, так би мовити", - заявив голова комісії Рійгікогу з держоборони Калев Стойческу.

НАТО може стати об'єктом вторгнення Росії, якщо країни Заходу не допоможуть Україні перемогти агресора. Іноді Захід купується на наративи РФ. Один з яких полягає в тому, що Захід і НАТО слабкі, заявила прем'єрка Естонії Кая Каллас. За її словами, Захід не повинен недооцінювати свою силу.