Війна стала для Росії формою зовнішньої і внутрішньої політики

Зараз Путін висловив свою думку про війну в Україні на онлайн-засіданні Великої двадцятки. Він назвав її "трагедією, яку слід зупинити".

Ці слова можуть викликати зачудовання, адже виглядає, начебто хтось незрозумілий стояв за виникненням цієї трагедії.

Схоже, що це означає, що Путін намагається нав'язати перемовини з фіксацією статусу окупованих територій. В той же час, він звинувачує Захід у подвійних стандартах у війні між ХАМАСом та Ізраїлем (він висловив це саме на засіданні БРІКС).

Ми розуміємо позицію Росії, але постає питання щодо того, як Захід розуміє мир і перемогу/поразку для самих себе.

Також, що стосується України, я повторюю, що ми повинні думати про нашу задню лінію, а не лише про фронт. Нам потрібно зміцнюватись в середині, розуміти результати внутрішніх трансформацій. Особливо в тривалій війні, коли вона може припинитися без будь-яких перемовин і підписання угод.

Володін, хто колись сказав "Є Путін - є Росія", відзначив досягнення рекордного збільшення витрат на оборону в федеральному бюджеті.

Збільшення видатків на оборону перевищує будь-які витрати на соціальні потреби вперше в Росії. Таким чином, Володін може покращити свою формулу: "Є війна - є Путін і його прихильників".

Все це свідчить про те, що війна стала стратегією зовнішньої і внутрішньої політики Росії.

Експерт РІІ Міжнародного інституту стратегічних досліджень в Лондоні Річард Коноллі сказав, що цей бюджет зосереджений на війні в Україні і готовності до військових конфліктів з Заходом; це сильно ознаки мілітаризації російського суспільства. І він абсолютно правий.