Військові кібери перешкодили роботі військово-промислових кластерів РФ

Спотворювачі дейорганізували воєнно-промислові кластери РФ
Спотворювачі дейорганізували воєнно-промислові кластери РФ

Українські кібервійська провели моніторинг російських підприємств і помітили, що росіяни організовують обслуговування військових об'єктів за "формулою Шпеєра". В результаті був здійснений кібератака проти 14 сайтів. Про це повідомляє видання "Армія. Інформ".

На стартових сторінках підприємств, що входили у кластери, було розміщено повідомлення про те, що 80% суб'єктів Російської Федерації були атаковані з повітря після повномасштабного вторгнення в Україну. Акція відбулася в день Зенітно-ракетних військ РФ, який святкується 8 липня.

Організація військово-промислових кластерів

Принцип організації військово-промислових кластерів був наступним: цивільні об'єкти приймали замовлення на ремонт військової техніки, виготовлення одягу та матеріалів для військових, а їх охорону здійснювали охоронні структури, маскується під воєнізовані формування.

Була вилучена інформація з внутрішніх серверів кластерів. Серед підприємств, чиї сервери були вторгнені, були такі охоронні підприємства: "Брежатий", "Рубеж", "ЧОО Московский Контроль", "Точка контроля" і деякі інші. Також серед них було спеціалізоване підприємство з виробництва синтетичних матеріалів для оборонного комплексу РФ та інші.

Чим є "формула Шпеєра"?

"Формула Шпеєра" - це комплекс заходів, що передбачає створення розосереджених підприємств для підтримки військово-промислового комплексу. Названа на честь Альберта Шпеєра, очільника міністерства військової промисловості нацистської Німеччини з 1942 по 1945 роки.

Раніше було повідомлено, що українські кібервійська вплинули на роботу сайтів компаній, що залучені до військово-промислового комплексу ворога. Замість стартових сторінок цих сайтів там з'явилося зображення труни у вигляді матрьошки з написом "С Дном россии".

Також в Росії стався масштабний збій в роботі електронних сервісів через масштабну DDoS-атаку кіберзлочинців з Українського Головного управління розвідки. Раніше стало відомо, що затримання заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова стало наслідком дій Головного управління розвідки України.

Читайте також