Військові повідомили про успіхи у Запорізькій області

На Мелітопольському напрямку українські війська продовжують наступальну операцію. ЗСУ досягли часткового успіху на північ від Копанів та Новопрокопівки в Запорізькій області. Про це заявив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

Зазначено, що українські сили закріплюються на даній ділянці фронту, проводять розмінування та дорозвідку. Крім того, триває контрбатарейна боротьба. Лише невелике просування, але воно важливе для подальших дій.

За даними Олександра Штупуна, окупанти понесли значні втрати на Таврійському напрямку. За останню добу було втрачено 338 осіб та знищено 52 одиниці військової техніки. Ворог втратив сім танків, стільки ж бойових броньованих машин, 14 артилерійських систем та систему "Ураган". Крім цього, було пошкоджено та знищено 17 автомобілів, дві одиниці спеціальної техніки, склад боєприпасів та інші важливі об'єкти. Загарбники були також змушені пошкодити 27 одиниць своєї техніки.

Під час останньої доби було зафіксовано 14 авіаударів та 22 бойових зіткнення. Ворог здійснив 782 артилерійські обстріли.

Окрім Мелітопольського напрямку, українські війська продовжують обороняти сходи та південь України. Зараз вони здійснюють наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Українські сили знищують ворога, звільняють тимчасово окуповані території та закріплюються на досягнутих рубежах.