Військові США відбили атаку дронів, запущених з Ємену

Військові США збили чотири дрони, які були запущені з території Ємену, що контролюють хусити і летіли до американського есмінця в Червоному морі. Про це повідомляє Центральне командування США.

У військовому департаменті США зазначили, що інцидент стався у суботу, 23 грудня, у південній частині Червоного моря.

Зазначається, що есмінець USS Laboon (DDG-58) здійснював патрулювання в рамках операції Prosperity Guardian з метою захисту судноплавства в Червоному морі, та "збив чотири безпілотні літальні апарати, які вирушили з районів, що контролюються хуситами в Ємені, і призначалися до USS Laboon".

У заяві також йдеться про те, що постраждалих і руйнувань через інцидент немає.

Попередні повідомлення

Раніше повідомлялося, що 16 грудня Військово-морські сили США збили 14 безпілотників, які запустили єменські хусити для атаки на торгові судна в Червоному морі.

Зазначимо, що проросійська група "Ансар Алла", відома як хусити, у листопаді та грудні атакувала судна в Червоному морі та в Баб-ель-Мандебській протоці, заявляючи, що бере участь у бойових діях проти Ізраїлю і буде нападати на судна, пов'язані з Ізраїлем і його союзниками.

9 грудня хусити заявили, що атакуватимуть всі кораблі, що прямують до Ізраїлю, незалежно від їхньої національної приналежності, і попередили міжнародні судноплавні компанії про співпрацю з ізраїльськими портами.

Інші інциденти в Червоному морі

Британський есмінець HMS Diamond також збив потенційний ударний безпілотник в Червоному морі.

Крім того, норвезьке судно Strinda було поранене ракетою в Червоному морі біля Ємену, в результаті чого виникла пожежа та серйозні пошкодження.