Військові США збили безпілотники і ракети, випущені хуситами

Американські військові відбили атаку 12 дронів та п'яти ракет, які були запущені хуситами з Ємену. Про це повідомило Центральне командування Збройних сил США у соцмережах.

Дрони та ракети були запущені хуситами з Ємену.

Знищення повітряних цілей

  • 12 дронів-камікадзе
  • 3 протикорабельні ракети
  • 2 крилаті ракети

Ці повітряні цілі були знищені есмінецем USS Laboon та винищувачами-бомбардувальниками F-18 з ударної групи Ейзенхауер на півдні Червоного моря.

В результаті атаки, ніхто не постраждав, американським кораблям завдано збитків не було.

Раніше, військові США збили чотири дрони, які летіли у бік американського есмінця в Червоному морі з території Ємену, контрольованої хуситами.

Також, 16 грудня Військово-морські сили США збили 14 безпілотників, запущених хуситами для атаки на торгові судна в Червоному морі.

Варто відзначити, що у листопаді та грудні хусити атакували судна в Червоному морі та в Баб-ель-Мандебській протоці. Вони заявили, що ведуть бойові дії проти Ізраїлю та планують атакувати судна, пов'язані із Ізраїлем та його союзниками.

9 грудня хусити оголосили, що будуть атакувати всі кораблі, які направляються до Ізраїлю, незалежно від їхньої національності. Вони також попередили міжнародні судноплавні компанії про співпрацю з ізраїльськими портами.