Військовий експерт припустив, яку зброю розробляє Україна проти КАБів

Українців можна убезпечити від ударів авіабомб

Комплекси Patriot не підходять для збиття керованих авіабомб, проте є інші засоби, що можуть захистити українців від таких ударів. Про це повідомив військовий експерт та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні розробляється власна зброя для боротьби з керованими авіаційними бомбами, які є серйозною загрозою на фронті. Однак через відсутність потрібних авіаційних систем, подолати цю загрозу далеко не завжди можливо.

"Боротьба з керованими авіаційними бомбами може бути схожою на боротьбу з крилатими ракетами, за допомогою радіоелектронної боротьби. Керовані авіабомби можна перехопити або перенести з допомогою системи радіоелектронної боротьби, що дозволяє відвести їх від нашої позиції", - заявив Роман Світан.

Варто зазначити, що керовані авіаційні бомби не можуть маневрувати, але є планерними зброями. Тому вони можуть бути легко поразкою для деяких зенітно-ракетних комплексів, хоча не для тих, що мають велику дальність дії.

"Це не завдання для комплексів Patriot, але для комплексів з діапазоном дії в 20 кілометрів. Потрібні системи, що належать до категорії "Панцир". Ці 20 кілометрів могли б захистити передові райони. Тому розроблять подібні зенітно-ракетні комплекси з малою або середньою дальністю", - підкреслив військовий експерт.