Вікна перестануть потіти, якщо протрете їх спеціальним розчином

Конденсат на вікнах може призвести до багатьох проблем у будинку, таких як грибок, цвіль, пошкодження віконних рам і неприємний запах. Але можна вирішити цю проблему за допомогою звичайної харчової соди.

Для цього вам знадобиться склянка соди, склянка води, щітка і ганчірка. Соду треба змішати з водою в рівних пропорціях, щоб отримати густу і однорідну суміш. Потім нанести цю суміш на вологу ганчірку і протерти вікна. По закінченню треба докладно протерти вікна чистою ганчіркою.

Сода має здатність поглинати вологу і допомагає запобігати утворенню конденсату. Вона також допомагає видалити забруднення і плями.

Якщо ви бажаєте уникнути або позбутися конденсату, є ще кілька порад. По-перше, забезпечте хорошу вентиляцію в приміщенні, використовуйте вентилятори, відкривайте вікна або встановлюйте систему вентиляції. По-друге, розмістіть вологопоглиначі або використовуйте відкриті посудини з сіллю, вапном або рисом. По-третє, перевірте утеплення ваших вікон і дверей і розгляньте можливість покращення ізоляції або установки утеплюючих штор. По-четверте, якщо можливо, встановіть підлогове опалення, яке допоможе підтримувати стабільну температуру в приміщенні і запобігати утворенню конденсату на вікнах. Завершуючи, встановіть терморегулятори на батареях і регулюйте температуру в приміщенні, щоб уникнути перегріву.

Не сушіть білизну або інші мокрі предмети всередині приміщення, оскільки це може збільшити вологість повітря. Краще використовувати сушильну машину. Якщо конденсат утворюється всередині приміщення, то це є нормальним. Але якщо конденсат з'являється всередині склопакету, то це вказує на брак і потребу заміни. Існують різні причини утворення конденсату, такі як різниця у температурі в місці проживання і на вулиці, висока вологість повітря в кімнаті або неправильна установка віконних відкосів. Цим проблемам можна запобігти, знижуючи вологість в приміщенні і збільшуючи температуру поверхні скла.