Виправдальний вирок колишньому "регіоналу" скасували

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала виправдувальний вирок щодо колишнього народного депутата від "Опозиційного блоку", "регіонала" Дмитра Колєснікова.

За версією Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Колєсніков незаконно отримав 758 тис. грн компенсації за оренду номеру в готелі "Київ", при чому мав у власності дві квартири у столиці. Про це повідомив Центр протидії корупції.

Дії Колєснікова кваліфікували за кримінальною статтею зловживання владою, яке спричинило тяжкі наслідки. Передбачає до шести років в'язниці.

Рішення ухвалила колегія суддів у складі Віктора Панкулича, Сергія Боднара та Ігоря Панаіда.

Тепер справа відправиться на новий розгляд першої інстанції.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Цікаво, що на суді Колєсніков підтверджував, що він дійсно ще у 2009 році став власником однієї квартири у Києві, а за рік вони з дружиною стали власниками другої квартири", пише ЦПК.

"Але нібито ще до 2014 року фактичні шлюбні відносини між ними припинилися і він "як справжній мужчина" залишив квартири дружині, бо за моральними принципами не міг ними користуватися. Тим більше проживати там було складно, бо вони обидві нібито мали проблеми з опаленням та гарячою водою", розповіли активісти.

В результаті перша інстанція виправдала Колєснікова. Це рішення оскаржили прокурор і захист.

Апеляція вирок скасувала і відправила справу на новий розгляд

Дмитро Колєсніков був народним депутатом шостого і восьмого скликань від Партії регіонів і "Опозиційного блоку".

За президентства Віктора Януковича був головою Державного агентства з управління державними корпоративними правами та майном і головою Дніпропетровської облдержадміністрації. Був членом Партії регіонів.