Влада Москви заборонила дружинам мобілізованих окупантів провести мітинг через ковід

Влада Москви відмовила дружинам російських окупантів, які були мобілізовані, у проведенні мітингу. Зазначили, що така акція може сприяти поширенню коронавірусу. Про це повідомляє видання «Медуза».

Жінки, які вимагали повернення своїх чоловіків із війни, планували провести мітинг у Москві. Однак влада заборонила цю акцію через пандемію COVID-19. У офіційному листі було зазначено, що в Москві досі діє заборона на масові заходи, яка була введена в 2020 році через коронавірус.

У відповіді на звернення, що підписав заступник начальника департаменту регіональної безпеки та протидії корупції Кирило Малишкін, також було нагадано про «відповідальність» за проведення такого мітингу без дозволу влади.

Мітинг мали провести 25 листопада на Театральній площі у Москві. Організатори очікували участь до 300 осіб.

Останніми тижнями дружинам мобілізованих з різних причин відмовляли у проведенні мітингів у декількох великих містах Росії. Поліцейські тиснули на заявників у Кемеровській області та Красноярському краї.

Незважаючи на обмеження, що існують з часів пандемії, влада Москви завжди не перешкоджає проведенню прокремлівських масових заходів.

Нагадаємо, що в Росії тривають мобілізаційні заходи, але їх здебільшого тримають у секреті. У Кремлі наразі не прийняли рішення про публічну мобілізацію.