«Владимир Владимирович лично приколол это мне». Герой України похизувався нагородою від Путіна

Михайло Резнікович висловив занепокоєння щодо знищення російської культури в Україні

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович дав інтерв'ю пропагандистському YouTube каналу "БелРос". Режисер пожалівся на знищення російської культури в Україні, а також похвалився тим, що має нагороду від диктатора Володимира Путіна.

Ведучий програми нагадав, як на початку 2000-х Володимир Путін відзначав українських діячів культури, серед яких був і Михайло Резнікович. Гість програми з радістю розповів про нагороду від Володимира Путіна, яку вручив особисто і заховав до піджака. Також, режисер зазначив, що поїхав з Києва через занепокоєння за знищення російської культури в Україні.

Проте, факти не підтверджують його заяви. Резнікович виїхав за кордон задовго до зміни мови в театрі та знесення пам'ятника Пушкіну, на якому він так плаче. Також, все репертуар театру був російською мовою до вторгнення. Тож чому говорити про знищення російської культури в Україні?

Також варто відзначити, що сам Резнікович втратив посаду генерального директора-художнього керівника театру за власним рішенням і виїхав за кордон. Отже, його критика щодо діяльності театру без нього є більш маніпулятивною, ніж об'єктивною.

Суд відхилив позов Резніковича проти Міністерства культури та інформаційної політики

Також Шевченківський районний суд Києва відхилив позов колишнього генерального директора-художнього керівника театру проти Міністерства культури та інформаційної політики.