Власник Telegram розповів, як вивчив українську мову

Власник месенджера Telegram вивчив українську мову

Власник месенджера Telegram Павло Дуров визнав, що розуміє близько 95% письмової та 85% розмовної української мови. Він написав про це в своєму дописі в Telegram.

З дитинства Дуров цікавився українською мовою. Його сім'я походить з України, тому вона завжди залучала його увагу. Як лінгвіста, його також захоплювали відмінності та подібності між українською та російською мовами.

Оскільки сім'я моєї мами родом з України, ця мова цікавила мене з підліткового віку. Як лінгвіст за освітою, мене також захоплювали відмінності та подібності між українською та російською мовами.

Завдяки цікавості до української мови, сам Дуров ще у 2008 році впровадив у першу розробку месенджера «Вконтакте» переклад на українську мову.

Протягом 2022 року Дуров почав вивчати українську мову через додаток для вивчення мови DuoLingo. Зараз він розуміє близько 95% письмової та 85% розмовної української мови.

Я набрав 5,403 очки досвіду українською мовою. На даний момент, переглядаючи Telegram-канали, я розумію близько 95% письмової та 85% розмовної української мови. Іноді мені доводиться просити одного з інженерів Telegram з України пояснити мені нюанси.

Вивчення української мови допомогло Дурову краще розуміти інші слов'янські мови, зокрема польську та чеську. Це дозволило йому бути впевненим, що процеси модерації Telegram є справедливими.

Уміння читати українською мовою без перекладу дозволяє мені бути впевненим, що процеси модерації Telegram справедливі для всіх сторін, а неточність перекладу не впливає на будь-які рішення у складних випадках, які розширюються до рівня генерального директора, - сказав Дуров.

Нагадаємо, раніше Дуров дав інтерв'ю американському пропагандисту Такеру Карлсону, де розповів причину не починати бізнес у США.

Засновник Telegram також коментував блокування каналів, які поширюють російську пропаганду, і наголосив, що не планує блокувати їх.