Водоканал викинув з тендеру дешевшу фірму, бо не зміг почитати її документи

КП "Дніпроводоканал" придбало кабель на майже 2 млн грн

КП "Дніпроводоканал" провело тендер і закупило кабель на суму 1,92 млн грн без ПДВ. Замовником виступив ФОП Панченко Андрій Валерійович. Цю інформацію зазначено в системі "Прозорро", повідомляє видання "Наші гроші".

Конкретно було замовлено 900 м броньованого алюмінієвого високовольтного силового кабелю ААБл-10 3х240. Ціна за метр склала 2 130 грн без ПДВ. Поставка товару повинна здійснюватись протягом трьох робочих днів після замовлення, а оплата має бути здійснена протягом місяця після поставки.

Компанія "Укрпровід", яка є великим постачальником, пропонує такий кабель за ціною 1 876 грн/м без ПДВ, що на 12% дешевше. Проте в цю ціну не включена доставка.

«Меганом Україна» пропонувала нижчу ціну, але була відхилена

ТОВ "Меганом Україна" запропонувало купити кабель за 1 916 900 грн, що на 100 грн менше, але їх пропозиція була відхилена замовником через невідповідність умовам технічної специфікації та іншим вимогам. У протоколі зазначено, що фірма надала інформацію про характеристики в пошкодженому архіві .rar, тому цей документ було вважається неподаним. До протоколу також був доданий скріншот з комп'ютера уповноваженої особи. Після цього переможцем тендеру був визначений ФОП Панченко з ціною 1 917 000 грн.

Фірма "Меганом Україна" вимагала повернути її на тендер

Фірма "Меганом Україна" заявила, що подала документи в операційній системі Windows 10 з використанням архіватора "rar" саме для цієї системи. Замовник же, судячи зі скріншоту, використовує Windows 7 і застарілий браузер Google Chrome, що не дозволило йому відкрити файл.

Фірма показала, що файл .rar було можливо відкрити на Windows 10, але не на Windows 7, як показано на скріншоті. "Наші гроші" також вдалося відкрити файл. "Меганом Україна" скаржилась, що замовник не спробував відкрити файл іншими способами.

У своєму відповідь на цю вимогу, замовник просто повторив причини відхилення зі свого протоколу.

«Київпастранс» також потрапив в центр уваги

Компанія "Київпастранс" оголосила тендер на суму 4,6 млн грн для оновлення знаків на зупинках громадського транспорту. Замовлені були 1 500 шт. різних дорожніх знаків. Термін постачання товарів - до 31 грудня 2024 року.

За даними пошукової системи, ці знаки продаються по ціні 1 130 грн за шт. За акційною пропозицією вони можуть бути придбані за 1 050 грн. Отже, вартість 3 тис. шт. знаків коливається в межах 3 150 000 - 3 390 000 грн.

Зазначено, що деякі медійні джерела вважають, що ціни можуть бути штучно завищені.