Вшановував ката Маріуполя. Прихильник війни з РФ Алірзаєв здобув ліцензію на Олімпіаду

Російському борцю Міладу Алірзаєву видали ліцензію на Олімпійські Ігри у Парижі. Загалом, поки що невизначено, чи зможе він виступати у французькій столиці, оскільки це вирішуватиме Міжнародний олімпійський комітет.

У 2022 році Алірзаєв приймав участь у турнірі з греко-римської боротьби, приуроченому до пам'яті ліквідованого українського військового злочинця Романа Кутузова.

Під час цих змагань було відтворено відео про Кутузова та його «бойові подвиги». Нагородження переможців проводилося перед великим портретом цього злочинця, а також на медалях вони також були зображені.

Також Алірзаєв виклав декілька постів у Instagram, в яких висловлював підтримку війни.

Варто відзначити, що пропагандисти виславили Кутузова, який брав участь у захопленні Маріуполя, та спробували зробити з нього героя. Навіть в Маріуполі було встановлено пам'ятник цьому окупанту, а школу було перейменовано на його честь.

Багато відомих російських борців також брали участь у цих змаганнях і висловили свою підтримку війни. Серед них віцечемпіон світу Сергій Кутузов і чемпіон Європи Жамболат Локьяєв.

Відзначимо, що російський генерал Роман Кутузов був ліквідований у червні 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу Збройних Сил України. За офіційними даними Росії, Кутузов загинув під час обстрілу в Луганській області. Проте, насправді він був поранений у вибуху в кафе в окупованому Луганську і помер в лікарні на території РФ.

Читайте також:

  • Як російські спортсмени в погонах збираються проникнути на Олімпіаду? Розслідування «Главкома»
  • Терористи у спортивних костюмах. Російські чемпіони, які досі не покарані за підтримку війни
  • Каратисти-терористи. Російський союз бойових мистецтв відправив в Україну загін убивць