WSJ: Україна збільшує виробництво далекобійних дронів

Україна збільшує виробництво безпілотників для боротьби з Росією

Видання The Wall Street Journal повідомило, що Україна виробляє все більше безпілотних літальних апаратів, які можуть діяти на великій відстані, щоб ефективніше впливати на Росію. Ці дрони можуть атакувати нафтопереробні заводи, аеродроми та об'єкти логістики.

Згідно з дослідженням, українські безпілотники можуть незабаром витіснити інші, хоча їх виробництво потребує китайських компонентів.

Наразі не відомо, скільки саме безпілотників виготовляється в Україні щомісяця. Але за даними видання, один з виробників планує збільшити цю кількість до 500 дронів вже до середини цього року.

"Україні необхідно оптимізувати виробництво і вибрати ті безпілотники, які можна виробляти на масовій основі", - зауважив експерт з безпілотних літальних апаратів Семюел Бендетт.

За його словами, існує 19 різних типів безпілотників, якими здійснюються атаки на території Росії. Зазвичай ці дрони переносять боєголовки вагою 20 кілограмів.

Видання зазначає, що спочатку Україна використовувала китайські безпілотники, які можна придбати в міжнародних інтернет-магазинах. Але згодом країна почала виробляти свої дрони, використовуючи комплектуючі з Китаю. У той же час, Росія намагається атакувати самі місця виробництва безпілотників в Україні.

The Wall Street Journal, у свою чергу, опирається на думки кількох чиновників, які вважають, що Україна повинна використовувати всі доступні їй засоби для протистояння з Росією, незалежно від надання допомоги США.

Джерело: Новини. Live