YouTube заблокував сторінки і рекламу ПВК "Вагнера"

Росіяни використовують відеохостинги популяризації найманців. Вони "слугують ефективними рекламними майданчиками для масштабування, "омолодження" аудиторії та вербування нових найманців для війни в Україні".

Міністр культури України Олександр Ткаченко звернувся до керівництва YouTube. Він попросив вжити конкретних заходів для моніторингу та припинення інтернет-діяльності ПВК "Вагнер", написав він в Telegram.

"Ми вважаємо абсолютно неприпустимим факт, коли найбільший у світі відеохостинг дозволяє безперешкодно рекламуватися на своєму майданчику транснаціональній злочинній організації, якою "Вагнер" офіційно визнано в США, Великобританії та ЄС", зазначив Ткаченко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він подякував керівництву компанії за неупереджену роль, яку YouTube відіграє у висвітленні агресії Росії проти України.

Менш ніж за чотири години відеохостинг відреагував на офіційний лист і видалив відеоролики ПВК "Вагнера" з понад мільйоном переглядів разом з каналами, що їх розповсюджували.

Керівник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин намагається збільшити роль своєї групи в операціях російських сил в Україні.

"Кухар Путіна" намагається утвердитися як центральна фігура російської ультранаціоналістичної спільноти, що підтримує війну, свідчить свіжий звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Пригожин витрачає на війну в Україні понад $100 млн на місяць.