За чиїм поданням Зеленський звільнив командувача ССО? Банкова назвала ім’я

Президент України Володимир Зеленський усунув з посади командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, Віктора Хоренка, за рекомендацією міністра оборони Рустема Умєрова. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Роман Машовець.

Згідно з українським законодавством про національну безпеку, президент України має право призначати та звільняти командувачів окремих родів військ Збройних сил. Офіс президента отримав відповідну рекомендацію від міністра оборони відповідно до закону", - сказав Машовець.

Сергій Лупанчук був призначений новим командувачем Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Відповідний указ був підписаний президентом Зеленським. Також Хоренка було звільнено з посади командувача Сил спеціальних операцій.

Президент Зеленський зазначив, що Хоренко продовжить виконувати спеціальні завдання у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Хоренко заявив, що дізнався про свою відставку з медіа. Він також сказав, що головнокомандувач Валерій Залужний не надав пояснень щодо причини його усунення. Згідно з Хоренком, Залужний мав подати рекомендацію, але стверджував, що цього не робив. Від головнокомандувача він почув, що немає жодних питань або претензій до його виконання бойових завдань.

Нагадаємо, новим командувачем Сил спеціальних операцій Збройних Сил України став Сергій Лупанчук, досвідчений офіцер, який брав участь у боях.