Загинула через ворожий удар по піцерії у Краматорську. Згадаймо 17-річну Валерію Сімоннік

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують пам'ять всіх, хто став жертвою російсько-української війни. Сьогодні ми віддамо належну шану 17-річній Валерії Сімоннік.

Вечором 27 червня 2023 року російські війська здійснили ракетний обстріл по Краматорську та селищу Біленьке, розташованому поблизу. Внаслідок цього обстрілу була зруйнована піцерія в центрі Краматорська на Донеччині, де загинула 17-річна Валерія Сімоннік. Того дня російські атаки забрали життя 12 людей в Краматорську та його околицях.

Валерія Сімоннік народилася 23 серпня 2005 року. Вона закінчила школу і була студенткою Краматорського фахового коледжу технологій і дизайну, де старша групи номер 51. Валерія також працювала у піцерії. Вона була доброзичливою, прямолінійною та чесною. Серед її мрій було побувати у Львові та купити власний автомобіль.

"Лєра навчалася на другому курсі спеціальності "перукарське мистецтво та декоративна косметика" і була старостою своєї групи. Вона мала отримати атестат про повну середню освіту за кілька тижнів. Протягом всього часу навчання вона працювала у піцерії, працюючи сушисткою", - повідомила близька подруга Валерії, Фаїна Гончарук.

"Лєрка більшість часу проводила у Краматорську і рідко виїжджала куди-небудь. Вона іноді їздила в інші міста, щоб зустрітися з друзями. Мабуть, це було її способом втекти від ситуації", - додала подруга.

"Лєрочка була душею компанії. Вона була найсвітлішою людиною, кого я знала. Вона завжди посміхалася, і її усмішка розтоплювала серця. Вона вміла підтримувати та була життєрадісною і веселою. Іноді мені здавалося, що вона ніколи не сумує... Вона обожнювала гучну музику і танці, прекрасні краєвиди і теплі літні ночі. Вона також насолоджувалася видами соняшників у полі влітку - це було для неї чудовим дивом", - розповіла про загиблу свою подругу Євгенія.

"Цей ангелочок тільки починав своє життя... Я особисто знала Валерію, вона була ученицею мого класу. Вона була дуже світлою, доброю і відповідальною дівчинкою. Вона була старостою класу, моєю правою рукою. Вона була прекрасною донькою і подругою", - сказала Валеріїна вчителька Діана Ростовська.

"Вона мріяла, щоб все це закінчилося швидше, і ми повернулися до Краматорська. Вона завжди казала: "Ми будемо танцювати на вашому весіллі, а я буду остання, хто вийде заміж". Валерія не хотіла помирати. Вона жила повним життям, повним радості і кохання. У її серці завжди були рідні та моменти, пов'язані з близькими... Вона назавжди залишиться в наших серцях", - поділилися спогадами її подруги, Настя, Тахміна і Фая.

Дівчина не дожила до своїх повнолітніх років всього кілька місяців. Валерія Сімоннік залишила позаду своїх батьків, молодшого брата та інших родичів.

"Главком" також приєднується до мовчання. Ми вшановуємо пам'ять всіх українців, які загинули у боротьбі за свою Батьківщину. Ми пам'ятаємо тих, хто загинув внаслідок російської агресії, і запалюємо свічки пам'яті. З скорботою клонимо голови під час загальнонаціональної мовчанки, вшановуючи пам'ять громадян України, які віддали своє життя за свободу і незалежність своєї країни - всіх військових, цивільних осіб і дітей, всіх тих, хто загинув у боротьбі з російською окупацією та через ворожі напади на українські міста і села.