Загинуло чотири покоління. Згадаймо маленьких сестер Столпакових з Ізюма та їх родину

Кожного дня о 9 ранку українці пам'ятають тих, хто загинув через російсько-українську війну. Сьогодні згадаємо Олександру і Олесю Столпакових разом з їх родиною.

У березні 2022 року окупанти зруйнували багатоповерховий будинок на вулиці Першотравневій в Ізюмі. Протягом місяця вдалося розібрати завали. Внаслідок обстрілу загинули щонайменше 44 мешканця.

Олена Столпакова проживала на одному поверсі разом зі своєю родиною. На іншому поверсі мешкали її батьки, бабуся і сестра.

  • Дмитро Столпаков – 33 роки;
  • Олена Столпакова – 31 рік;
  • Олександра Панюхно – 8 років;
  • Олеся Столпакова – 5 років;
  • Марія Жихарєва – 13 років;
  • Олександр Жихарєв – 49 років;
  • Тетяна Жихарєва – 49 років;
  • Людмила Сокол – жінка понад 70 років.

Олена та Дмитро виховували двох доньок, Олександра і Олесю. Олександра ходила у 5-й клас, а Олеся мала стати першокласницею у вересні.

Олена була бухгалтеркою, а також працювала менеджеркою й товарознавицею в супермаркеті. Дмитро мав здібності до природничих наук і працював у будівельній сфері.

Уранці 9 березня 2022 росіяни скинули авіабомбу на будинок по вулиці Першотравневій і потім добивали його з танка. Олена, Дмитро і їхні доньки ховалися в підвалі, але загинули під завалами. Тіла дітей було знайдено одразу ж, але всіх загиблих почали витягувати через місяць.

Молодша донька Олеся ходила в дитсадок і мала піти до школи у вересні. Вона була веселою і активною дівчинкою.

Старша донька Олександра мала поміркований та спокійний характер. Вона захоплювалася танцями і виступала на сцені.

Батько Дмитро був спортивною людиною і грав у футбол. Він також працював на пилорамі. Друзі описують його як енергійного та життєрадісного.

Олександр і Тетяна Жихарєви, батьки Олени, торгували дитячим взуттям на центральному ринку. Вони були позитивними та працьовитими людьми.

У січні 2023 року вулицю Першотравневу перейменували на вулицю Пам'яті. Україна втратила багато людей під час російської агресії, серед них багато дітей. Ці числа можуть бути ще більшими, оскільки інформація про загиблих важко отримувати в умовах війни.